dilluns, 16 de març del 2009

Cursa Festa Major de Can Palet

Com cada any a mitjans de març arriba la cursa de Can Palet, la primera de les que es celebren amb motiu de les festes majors de barri de Terrassa. Enguany quatre panteres hem participat en la 29 edició d'aquesta cursa curta (4 km) però amb un autèntic recorregut trencacames.
Ens trobem a la sortida i comprovem que seguim plenament sota els efectes de la ressaca post-marató de Barcelona: el Jaume, amb molèsties i cames carregades; el Jordi que continua arrossegant una lesió muscular a l'isquio que fins i tot el fa dubtar fins a l'últim moment de prendre la sortida; el Climent encara amb el dolor al pubis que no desapareix; el Pep, després de lesionar-se amb la bici, farà de fotògraf oficial; el Quim es presenta ja directament de paisà; i la Glòria, sempre riallera, sembla l'única a qui encara respecten les lesions. Tenim la infermeria més plena que el camarot dels germans Marx.
Però la capacitat de sacrifici i l'esperit de lluita dels Panteres de Ca n'Aurell es torna a posar plenament de manifest i comencem la cursa amb la intenció de fer el paper més digne possible. El primer km, entre un gran grup de participants, correm bastant junts, però a partir de llavors, el Jordi, potser per celebrar que ni el mig pot de crema tèrmica que s'ha posat just abans de començar ha pogut aminorar el dolor a la cuixa, tira fort i se'n va cap endavant, sent superat per molts atletes a les baixades, i recuperant posicions a les pujades (curiosa reacció de l'isquio als forts desnivells de la cursa...).

En plena pujada de l'Avinguda de Santa Eulàlia, el Pep ens fa les fotos, i consolidem les posicions que més o menys ja mantindrem fins al final.
A l'arribada, a la plaça de Can Palet, el Jordi entra a l'esprint intentant guanyar una posició, i oferint un bonic espectacle al nombrós públic present... intent massa ambiciós per a les minvades condicions físiques d'avui, l'altre corredor que em veu venir, en té prou amb apretar i aguantar els últims metres per entrar al davant. Al final, una meritòria 45 posició, amb un temps oficial de 15'04" (no gaire fiables, ja que els resultats donen 7 segons de més respecte al corredor amb el que em veieu arribar, i sembla clar que la diferència com a molt ha de ser de 7 centèssimes...). El Climent, lloc 76 i 15'50", corrent per sota de 4 minuts el km, cosa que té mèrit estant com estem. El Jaume, resistint malgrat el poc descans, entra en la posició 113 i amb un temps més que correcte de 17'10". I la Glòria, amb 21'01", lloc total 194, però classificada entre les 20 primeres dones, mantenint alt el pavelló de la secció femenina panteril.
Gran ambient després de la cursa, trobada amb molts corredors de Terrassa, beguda i botifarra gentilesa d'una organització atenta i agradable, i temps per explicar batalletes amb els companys de l'AREC (Pep Moliner), UAT (infatigables Edu i Juan Jorge), Paco Porras, David Garcia, Paco Utrera i un llarg etcètera... excepte el Quim i el Climent, que han de marxar de pressa per fer doblet i córrer la nocturna Cursa del Mussol a Sant Quirze, demostrant un cop més la seva completa (però saludable) cursa-adicció.

CURSA INFANTIL
I, per últim, no podem acabar sense recordar el gran paper dels Panteres júnior a la Cursa Infantil de 1.200 m. que va tenir lloc prèviament a la d'adults. Com podem veure en les imatges, gran paper del Bernat (10è classificat absolut i guanyador de la categoria Masculí 1, amb un temps de 4'41"), del Roger (20è classificat, amb 5'13" i gran esprint final) i del més petit de tots, el Marçal (69è amb 6'35"). Tots tres amb un poderós final, com es veu a les fotos, que ja voldríem els grans per a nosaltres... això sí que són corredors amb futur.
Al final, esperem per al lliurament de trofeus, i aprofitem perquè el Bernat, primer classificat de la categoria M1 (nascuts a partir de 1997) es fotografiï al costat del Jaume Leiva, guanyador absolut de la cursa d'adults, que molt amablement accedeix a la nostra petició. Una jornada completa!