dilluns, 8 de març del 2010

Marató de Barcelona 2010

El diumenge 7 de març 3 pantaurells vam participar a la Marató de Barcelona. Va ser una jornada rodona, per l'ambient magnífic, perquè vam assolir els objectius que ens havíem fixat, i perquè ens ho vam passar extra-bé.
Vam marxar ben d'hora cap a Barcelona, el Quim, el Jordi i el Climent, en companyia de la campiona terrassenca Anna Cos, que tot i els nervis del matí acabaria fent una marca fabulosa.
Tenim el temps justet per deixar les bosses i anar cap a la sortida a gaudir de l'espectacle: més d'11.000 corredors disposats a enfrontar-se amb els 42 km. de cursa. El plan és sortir junts tots tres, i anar a ritme de 3h30', si veiem que anem bé apretar una mica més per acostar-nos a les 3h 20', fins on puguem. L'Anna Cos se'n va cap endavant, a un altre calaix de sortida, a intentar baixar de les 3h18'...
Els primers km són estranys, com que hem sortit de molt enrere no passem d'avançar i avançar corredors, fent ziga-zagues i canvis de ritme, però tot i així aconseguim seguir junts. A partir del km 5, que passem en 24'08" i en la posició 5.100 (almenys hem avançat 2.000 corredors més...) ja podem començar a mantenir un ritme regular, el Quim es posa a tibar i els km van caient a 4'35" - 4'37", anem alegres i fent ambient per on passem, com podeu veure a la primera foto, que és a la Gran Via, ja al km 12... A partir del km 15, que passem en 1h10', i continuant a un ritme constant de 4'37", el Quim comença a afluixar pensant en el que li espera, i es despenja del Climent i el Jordi, que aquí tenim arribant a la Meridiana, cap el km 18. Menys d'un minut després, pel mateix punt passa el Quim també ben content. Passem la Mitja en 1h38'22, a un ritme de 4'40" (els 5 primers km. han sigut els més lents). Aconseguim continuar fins al km 35 amb un ritme totalment regular, sempre una mica per sota de 4'40" el km (23'06" del 20 al 25, 23'15" del 25 al 30, i 23'20" del 30 al 35), amb relleus constants entre el Climent i el Jordi. Pel darrere, el Quim ja va marcant ritmes més lents de 5'30" i 5'45" el km. Per l'avinguda del Litoral, cap el km 32, ens sorprenen els crits d'ànim de les noies pantaurells, Maise, Marissa i Rosa, que ens venen de perles i corren una estona al nostre costat... aquest tros, més que córrer volem, empentats pel suport de la millor secció atlètica femenina, i amb un somriure d'orella a orella que provoca la sana enveja de la resta de corredors... això és una bona afició!!
A l'avituallament del km 35, just abans de passar per sota de l'Arc del Triomf, el Climent té el dubtós plaer de conèixer, de cop i sense avisar, el temible Sr. Mur... em giro i, en un interval de segons, ja no sóc capaç de veure'l, el defalliment li ha vingut de sobte... Continuo amb el mateix ritme, i encara arribo al km 40 prou fresquet, animant el públic perquè m'animi, i fent del 35 al 40 en 23'28" (a 4'42"). Els últims 2 km encara sóc capaç d'apretar una mica, a 4'39", i entro a la meta amb un temps de 3h16'33" (lloc 1.651)... ateses les molèsties de sempre a la cadera i als isquios, un temps i, sobretot, un ritme que no m'esperava... la segona mitja, a 1h38'11", gairebé clavada a la primera.
El Climent ha perdut molt temps del km 35 al 40, i els últims 2 km corre com pot gràcies als ánims del públic... el ritme del 40 al 42 és de 7'04" el km... Tot i això, entra a meta amb uns excel·lents 3h26'42" (lloc 2.689), 4 minuts menys del que s'havia proposat, i una marca excel·lent per tractar-se de la primera marató... que no serà l'última. Abans, com no, l'Anna Cos ha passat a un ritme espectacular, i després d'anar a més la segona part de la cursa, ha entrat en 3h13'51", millor marca personal en marató, i la segona(!!) classificada de la seva categoria... tota una campiona amb qui és un honor compartir cursa.
Per últim, el Quim, que ha fet la segona mitja a un ritme més lent que la primera (on ha portat un ritme estratosfèric), completa la seva segona marató en 3h40'52" (lloc 4.358), un altre molt bon temps, i encara més si tenim en compte el poc temps d'entrenament que porta... Després dels estiraments, la fruita, els massatges i les dutxes, ens retrobem i ens fem fotos amb les medalles, amb la Font Màgica al fons...
Bé, un deu per a l'organització de la Marató, i un dia gloriós pels Pantaurells! L'any que ve hi tornem!