dijous, 4 de març del 2010

3 dies per la Marató

Bé, ja està aquí. Queden 3 dies per tornar a la Font Màgica de Montjuïc i sentir aquell nus a la gola mentre baixes per les escales per anar cap a la sortida de la Marató...
Enguany, tornarem 3 pantaurells a enfrontar-nos amb la prova mítica de l'atletisme popular, la gran pedra que cal sempre tornar a picar i picar amb l'esforç i la il·lusió de la primera vegada si és que la vols fer teva.

Afrontem la prova amb respecte, i cadascú amb els seus objectius:
El Climent, a enfrontar-se per primera vegada amb la cursa somiada per tot corredor, la prova que el farà anar un pas més enllà en aquesta experiència vital d'enfrontar-se als límits i superar-los, una experiència vital també anomenada "córrer". Patint unes molèsties els últims dies que el fan estar més nerviós del compte... ara ja està tot fet. El dia de la cursa, la Deessa Fortuna dels Corredors decidirà.
El Quim, a córrer la prova per segona vegada... i a tornar-nos a demostrar a tots que sense entrenar gaire, però amb voluntat de ferro, es poden assolir grans fites. Com sempre he dit, el que té més talent de tots nosaltres.
I el que us escriu, afrontarà la seva tercera marató amb més nervis que qualsevol de les altres dues. Un any després de descobrir uns problemes a la cadera que amenacen, i ja m'amenaçaran sempre, amb obligar-me a deixar de córrer, el repte de tornar a fer la marató és l'ocasió de demostrar-me que encara puc plantejar-me grans reptes i grans curses. Només demano als meus déus i a la Mare Natura que aquest dia la sort i la salut em respectin, i aquesta màquina tan imperfecta que m'embolcalla em permeti arribar fins al final.
I allà, un cop més, fondre'm en una abraçada amb els pantaurells triomfants, i reviure per sempre l'emoció d'aquesta cursa que ja no oblidarem mai.