dilluns, 8 de febrer de 2010

Mitja Marató de Granollers 7/2/2010

Aquest diumenge un equip de pantaurells vam participar a la millor mitja marató de Catalunya, la de Granollers. Molt bon ambient a la sortida, nosaltres aportant la nostra simpatia i alegria habituals a tothom amb qui ens trobàvem, i uns grans resultats que cal remarcar: per primer cop, 2 pantaurells vam baixar de 1h30' en una mitja, i va anar d'un pel (en concret de 24") que no tinguéssim un tercer per sota d'1h40'.
Bé, a l'arribada ens fem les fotos de rigor i mentre estirem una miqueta (mira que som poc aplicats...) comentem la jugada. El Climent vol intentar baixar d'1h30', i jo, si tot va bé, vull seguir-lo i fer també aquest temps per primera vegada aquest any. L'Àlex i l'Oriol, que avui estrena samarreta oficial, a continuar amb les mitges intentant millorar la marca de Terrassa.
Ens trobem amb uns quants companys d'entrenament, el Pedro i el Javier, i com que ens fa molta il·lusió, ens fem una altra foto tots plegats. Potser que ens afanyem a anar cap a la línia de sortida, que només falten 5 minuts (els pantaurells som així de despistats), però encara trobem temps per immortalitzar al JordiG i la nostra fotògrafa oficial, la Maria, en una altra imatge. Bé, tot s'ha de dir, els Pantaurells amb les nostres samarretes negres estem impressionants... les autèntiques panteres negres de l'atletisme popular català (si a més fóssim bons ja seria la pera).
Comença la cursa, amb el Climent sortim regulant, a ritme de 4'20", però com ja sabem "el climent és el climent", i quan la multitud dels primers km comença a estirar-se, ell fa una apretadeta i el perdo de vista. Quan la carretera comença a pujar cap a La Garriga, el torno a enganxar, i ara sí que anem juntets fent tàndem fins a la meitat de la cursa. Passem pel punt mig amb 47'29" de temps oficial (un minut i mig menys el real), calculant els temps de l'any passat i preveient el que recuperarem a la baixada, veig que anem bé per baixar d'1h30', decidim anar a pel temps, però poc abans de l'avituallament del km 11 noto una estrebada a la cama, he d'afluixar el ritme, i el Climent se'n va sol cap endavant. Pel darrera, l'Àlex passa a 52'59" i l'Oriol a 55'06", la segona meitat de la cursa la faran molt més ràpida que la primera.
Baixant cap a Granollers, arribo a l'alçada del Marc Graells, que encara va amb molèsties i sense haver entrenat des de la mitja de Terrassa, i es queda per acabar a un ritme més lent. Tiro endavant, però regulant per no cascar-me del tot, i poc a poc vaig perdent de vista el Climent. A la foto el veiem, al km 20, acabant com un campió i molt fort, per fer 1h28'23", espectacular, primera vegada rebaixant 1h30' en més d'un minut i mig, i 4 minuts per sota de Terrassa.
Gairebé un minutet després passo jo, per acabar també per sota d'1h30', molt content ja que des de la lesió no creia pas que seria capaç de tornar a aquestes marques, però avui ho he vist possible, i malgrat les molèsties, he anat regulant pensant que "ara, o mai". Amb una bona marca en mitges, per aquest any ja estic satisfet, pensarem ara en altres objectius.
L'Àlex passa després, rialler com tots els pantaurells, i per molt poquet no arribarà a quedar per sota d'1h40', tot i això aconsegueix una espectacular millora de més de 4 minuts respecte a Terrassa. L'Oriol arribarà posteriorment, rebaixant també en gairebé 3 minuts la marca de Terrassa, malgrat les molèsties a l'esquena que segueix arrossegant.
Al final tenim fins i tot temps per fer un massatge, no hi ha gaire cua, i un servidor té la sort de caure en mans de la Irina que el deixa com nou. Ben contents, i cap a casa. Us deixem aquí la classificació final i el temps real dels pantaurells i amics:
691. Climent, 1h28'23"
784. Jordi, 1h29'16"
1007. Marc, 1h33'14"
2106. Àlex, 1h40'24"
2162. Javier, 1h40'45"
2163. Pedro, 1h40'46"
3004. Oriol, 1h 46'55"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i que rebé que ens ho vam passar...

Anònim ha dit...

D'aquesta Mitja vaig trobar a faltar el dinar a l'Epic.

Pica pica